Свинско с краставички в сметаново-яйчен сос

Този път рецептата и импровизацията е на мъжа ми. Тя е резултат от нашия спор дали се слага яйце в "Бьоф Строганов". Той ми доказа, че яйцето прибавя и цвят и вкус, които не са за пренебрегване, а аз поех ангажимент в някой от следващите дни да направя оригиналната рецепта с телешко.
Необходими продукти:
500 г свинско месо от шол
1 глава лук
няколко кисели краставички
1 кофичка сметана
1 жълтък
подправки - сол и черен пипер
Запържвате месото и лука и добавяте вода, за да се свари. След около час, когато омекне, прибавяте разбитата сметана, подправките и варите още 5 минути. Малко преди да свалите от котлона, слагате разбития жълтък и изключвате котлона. Междувременно нарязвате на лентички киселите краставички. Те се прибавят, когато ястието е готово, защото нямат нужда от топлинна обработка. Не прекалявайте с количеството им, защото някои консервирани краставици са много солени и ще променят вкуса на ястието.

Коментари