Торта с крем "Пана Кота"

Бях чувала за този крем, който се сервира като самостоятелен десерт, но реших да го направя с тънък блат. Използвах готов блат, за по-бързо.

Кремът се продава в готов вариант, на фирма "Йотис"- добавяте само прясно мляко. Стана изключително бързо - всъщност само млякото трябва да заври. После обаче трябва да изчакате да стегне няколко часа в хладилника, тъй като е в съвсем течно състояние.
Ето и как го направих.
Сложих част от блата в подходящ съд и излях върху него италианския крем. Първоначално не изглеждаше изобщо на сладсиш, но след няколко часа в хладилника, кремът се стегна и стана чудесен! Поръсвате отгоре малко ягодов сироп, който също е в кутията с "Пана Кота" и поднасяте! Кремът е лек и със страхотна консистенция, подобна на парфе.

Коментари