Необходими продукти:
пилешко филе, предварително мариновано
пушено сирене
малка кофичка сметана
Това е първият вариант, който приготвих. Най-лесен и икономичен.
Най-важното е, месото да е предварително овкусено.
Другото е въпрос на фантазия.
След като престои филето в марината, намазвате с мазнина тавичка от йенско стъкло- по възможност правоъгълна. Нареждате нарязаните парченца филе като долен блат- така, че да покрият дъното. Върху тях нареждате нарязаните на кръгчета пушени сиренца, после пак пилешко, пак топено сирене. Накрая изливате отгоре разбитата сметана и затваряте капака на йенското стъкло.
Другото е въпрос на фантазия.
След като престои филето в марината, намазвате с мазнина тавичка от йенско стъкло- по възможност правоъгълна. Нареждате нарязаните парченца филе като долен блат- така, че да покрият дъното. Върху тях нареждате нарязаните на кръгчета пушени сиренца, после пак пилешко, пак топено сирене. Накрая изливате отгоре разбитата сметана и затваряте капака на йенското стъкло.
Печете максимум час във фурната, след това нарязвате на филии.
След този първи опит, правихме ястието заедно с мъжа ми и по друг начин - обезкостихме пилешки бутчета, които са много по-вкусни. Направихме много по-богата плънка: ред пилешко, ред гъби, ред бекон, ред пилешко, ред топено сирене, ред сварени моркови, ред пилешко, ред настърган кашкавал. Получи се още по-вкусно, макар че този път си спестихме сметаната!
Коментари
Публикуване на коментар