Това е една от най-добрите рецепти за ябълков сладкиш, които съм опитвала. Освен това е уникална заради крема сиренето, което се влага.
Видях я в този сайт: http://jenskistrasti.com/blog/2010/10/cake-apple/
Малко я измених, но се получи чудесен кекс!
Необходими продукти:
11/2 ч.ч. захар
1 опаковка крема сирене
2 големи яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1/4 ч.л. сол
2 с.л. канела
1 чаша обелени и нарязани ябълки
1 шепа орехи, може и повече
мазнина за намазване на формата
Разбийте добре захарта, маргарина, ванилията и крема сиренето , по възможност с миксера. Добавете яйцата едно по едно, след това предварително смесените брашно, бакпулвер и сол. Добавете 2 супени лъжици канела и начупените на едро орехи към ябълките и ги прибавете към тестото. Ако ябълките ви са от по-киселите сортове, може да прибавите и захар към канелата.
Изсипете сместа във форма за кекс и печете на 180 градуса около час.
Преди поднасяне поръсете с пудра захар.
Видях я в този сайт: http://jenskistrasti.com/blog/2010/10/cake-apple/
Малко я измених, но се получи чудесен кекс!
Необходими продукти:
11/2 ч.ч. захар
1 опаковка крема сирене
2 големи яйца
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1/4 ч.л. сол
2 с.л. канела
1 чаша обелени и нарязани ябълки
1 шепа орехи, може и повече
мазнина за намазване на формата
Разбийте добре захарта, маргарина, ванилията и крема сиренето , по възможност с миксера. Добавете яйцата едно по едно, след това предварително смесените брашно, бакпулвер и сол. Добавете 2 супени лъжици канела и начупените на едро орехи към ябълките и ги прибавете към тестото. Ако ябълките ви са от по-киселите сортове, може да прибавите и захар към канелата.
Изсипете сместа във форма за кекс и печете на 180 градуса около час.
Преди поднасяне поръсете с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар