Руло "Стефани" с топено сирене

Необходими продукти:
500 г кайма
100 г топено сирене
1-2 сварени моркова
2-3 сварени яйца
подправки за овкусяване
2 парченца сирене чедър за сандвичи - може да се замени с настърган кашкавал
Аз не правя съвсем традиционно това руло "Стефани" - при всички случаи не го навивам, както е традиционната рецепта. Най-важното за мен е каймата да е добре овкусена, а плънката- по-богата!
Слагам обичайните подправки за кайма, все едно ще правя кюфтета- черен пипер, чубрица, галета, 1 яйце, малко хлебна сода - на върха на лъжичката, кипната в 1 капка оцет.
След като каймата престои поне половин час така овкусена, слагам половината от нея на дъното на правоъгълна тавичка. Нареждам върху нея продуктите, които съм избрала за плънка - яйцата, нарязаните на дълги резени моркови, топеното сирене на малки парченца. След това слагам като капак останалата част от каймата и оформям да заприлича на руло - т.е. всички продукти да са скрити вътре. След това слагам най-отгоре две квадратчета сирене чедър, от това, което продават готово за сандвичи и слагам капака на тавичката. Пече се около 30 минути. Важно е да не се препече, за да е вкусно. Сиренето леко се разтопява и прави каймата още по-вкусна!

Коментари