Свинско с пушено сирене в гювеч

Напоследък често правя подобни неща в гювеч - продуктите са различни, но принципът е един и същ, а именно: редя различни продукти на няколко реда, като смесвам вкусове.
Тази рецепта я научих от една майка в детската градина на сина ми. Хареса ми особено много и затова я предлагам тук.
Необходими продукти:
свинско месо за готвене - около 300 г
гъби - 400 г
пушено  сирене - 200 г
1 малка кофичка сметана
подправки по избор - използвах вегета, черен пипер
Нарязвате всички продукти- гъбите на слайсове, месото на малки парченца, пушеното сирене - на кръгчета. Нареждате ред гъби, ред месо, ред пушено сирене, като върху всеки продукт поръсвате малко вегета и черен пипер, така че когато гъбите пуснат вода да се овкуси цялото ястие.
Когато запълните гювеча, разбивате сметаната с малко вода и заливате отгоре. Печете във фурна на максималка скорост, без да махате капака.
Ястието е по-калорично и лесно насища, но е наистина много вкусно.
По желание може да замените пушеното сирене с топено. Мисля, че резултатът няма да е много различен.
Ако имате време, оставете месото няколко часа в марината, със сигурност ще стане още по-крехко.
Свинското месо по принцип се консумира с червено вино, но на мен това ястие ми беше вкусно с бяло :)

Коментари