Винаги съм харесвала соленките с кашкавал, но досега не съм намирала рецепта, която да ми харесва. Правя едно предястие от кашкавалени топчета, което реших да превърна в соленки, а то се получи много добре. Спестих само бакпулвера, който ползвам за него, защото реших, че при соленките няма нужда, затова пък прибавих масло.
Необходими продукти:
200 масло
2 яйца
300 г брашно
300 г настърган кашкавал
1 щипка сол, ако прецените, че кашкавалът не е достатъчно солен
мак, сусам, кашкавал - за поръсване
Настъргвате кашкавала и го смесвате с разтопеното предварително масло. Добавяте 1 яйце и 1 белтък, жълтъкът запазвате за намазване на соленките. Прибавяте брашно до получаване нехомогенно тесто - около 300 г.
яма нужда да го точите, защото то прилича на картофено пюре и в ръцете лесно се моделира. Ако имате форми за сладки, ползвайте тях, ако не- чаша за изрязване на кръгове. Вие преценете колко дебели искате да станат, по-добре е соленките да бъдат с дебелина 3-4 см.
Коментари
Публикуване на коментар