Пърженото месо, приготвено по този начин, е удивително вкусно! На мен ми е любимо, харесва ми повече от свинско на скара, макар и по-нездравословно. Свекърва ми го правеше редовно, като заради мен се обираше най-чистото месо, без сланинка, но това е въпрос на вкус и капризи :)
Необходими продукти:
500 г свински шол
Мазнина за пържене
Подправки по избор - чубрица, сол, чесън на прах, черен пипер
Подберете си по-крехко парче месо и го нарежете на малки парченца. В загрятата мазнина го запържете леко, сложете подправките и след десетина минути налейте малко вода - около 100 мл. Оставете месото да се задушава под капак около час.
Гарнитурата е по избор, най-подходящи са пържените картофки, които стават особено вкусни, ако първо ги варите за кратко, подсушавате, овкусявате със сол или вегета и пържите в мазнина.
Необходими продукти:
500 г свински шол
Мазнина за пържене
Подправки по избор - чубрица, сол, чесън на прах, черен пипер
Подберете си по-крехко парче месо и го нарежете на малки парченца. В загрятата мазнина го запържете леко, сложете подправките и след десетина минути налейте малко вода - около 100 мл. Оставете месото да се задушава под капак около час.
Гарнитурата е по избор, най-подходящи са пържените картофки, които стават особено вкусни, ако първо ги варите за кратко, подсушавате, овкусявате със сол или вегета и пържите в мазнина.
Коментари
Публикуване на коментар