Пилешко със зеленчуци на фурна

Необходими продукти:
1 кг пилешко филе без кожа
1 малка кофичка сметана
400 г гъби
3 пиперки
2 средно големи глави лук
2 малки тиквички
1 скилидка чесън
за маринатата:
4 с.л. олио
50 г бяло вино
подправки - риган, сол, черен пипер
настърганата кора на 1 лимон
20-30 г лимонов сок
1 скилидка чесън, ситно нарязана
Предварително подгответе маринатата и оставете пилешкото месо в нея няколко часа. Малко преди да започнете да готвите, извадете месото от нея и я ползвайте за овкусяване на зеленчуците.
Нарязвате гъбите на филийки, пиперките и тиквичките - на кръгчета, лукът - на резенчета, а чесънът - ситно нарязан. Сложете зеленчуците в маринатата, докато нарежете пилешкото месо на малки парченца. Смесвате всичко на едно място и го слагате в гювеч или съд от йенското стъкло.
Печете в предварително нагрята фурна около час. Преди да изключите фурната добавяте разбитата сметана.
Ако не харесвате толкова много зеленчуци, можете да намалите количеството, за сметка на месото.

Коментари