Сладкиш с праскови и кокос

Необходими продукти:
2-3 праскови - пресни или от компот
захарен сироп или сок от компот
готов блат
за украса - кокос
за крема:
4 с.л. брашно
4 с.л. какао
1/2  ч.ч. захар
2  ч.ч. прясно мляко
есенция по избор - аз използвам конячена
Много е важно добре да разбъркате всички продукти, за да стане хомогенен крема. Сместа се бърка непрекъснато на котлона, докато се сгъсти. Оставя се да изстине, като се разбърква от време на време, за да не хване коричка.
Сладкишът се прави като сиропиран блат се покрива с част от крема, след това нарязаните праскови, пак блат, пак сироп, крем и праскови. За украса използвах праскови и кокос.
Добре е да престои в хладилник няколко часа преди поднасяне, за да се сиропира добре.
Кремът напомня на този, с който се правят бисквитените торти (възможно е и да е същия). Сладкишът става лек и ароматен.

Коментари