Днес приготвях пилешки пържолки за вечеря- изрязох ги на тънки филенци, сложих ги в марината... По време на подготовката ми останаха няколко малки парченца, които няма да се изпекат на скарата. Реших да си ги приготвя за обяд. Най-лесното е - пържене. Но е прекалено лесно :)
В хладилника имах два вида топено сирене, но нямах сметана... Реших да импровизирам - заместих я с кисело мляко!
Така се роди тази рецепта, която се оказа доста сполучлива...
Необходими продукти за 1 порция:
около 100 г пилешко месо, нарязано на кубчета
1/2 глава лук
топено сирене, с каквото разполагате - около 150 г
150 г кисело мляко, аз сложих 1/3 от кофичката
подправки - черен пипер, пилешки бульон или сол, чубрица
1 с.л. брашно
Запържвате лука и пилешкото месо. Разбърквате топеното сирене в киселото мляко и поливам с него пилешкото месо. Добавяте подправките. Бъркате преди да заври. Взимате малко от соса и размивате брашното в него, след това сгъстявате соса.
Ястието е подходящо за консумация с бяло вино, добре изстудено.
Заради киселото мляко става по-лека храна, отколкото със сметана и определено по-малко калорична.
В хладилника имах два вида топено сирене, но нямах сметана... Реших да импровизирам - заместих я с кисело мляко!
Така се роди тази рецепта, която се оказа доста сполучлива...
Необходими продукти за 1 порция:
около 100 г пилешко месо, нарязано на кубчета
1/2 глава лук
топено сирене, с каквото разполагате - около 150 г
150 г кисело мляко, аз сложих 1/3 от кофичката
подправки - черен пипер, пилешки бульон или сол, чубрица
1 с.л. брашно
Запържвате лука и пилешкото месо. Разбърквате топеното сирене в киселото мляко и поливам с него пилешкото месо. Добавяте подправките. Бъркате преди да заври. Взимате малко от соса и размивате брашното в него, след това сгъстявате соса.
Ястието е подходящо за консумация с бяло вино, добре изстудено.
Заради киселото мляко става по-лека храна, отколкото със сметана и определено по-малко калорична.
Коментари
Публикуване на коментар