Пилешко с лук и гъби

Необходими продукти:
пилешко филе
гъби
2-3 глави лук
1 обелен домат
подправки- босилек, чубрица, сол, черен пипер
20-30 мл бяло вино
Винаги съм харесвала ястията с пилешко и гъби. Наскоро ядох такова по средиземноморска рецепта и реших да си го приготвя по свой вкус - замених розмарина с босилек и чубрица, пропуснах някои зеленчуци и пак се получи ароматно и вкусно ястие.
Нарязах пилешкото филе на по-големи парчета и го запържих в малко мазнина. Добавих нарязаните на филийки гъби, след това едро нарязания лук и оставих да се задушават във водата, която пуснаха гъбите.
20-30 минути по-късно започнах да добавям подправките. Долях и малко вода, защото обичам да има сос за топене. Нарязох ситно 1 предварително обелен домат и го прибавих. Леко стъстих соса с 2 с.л. брашно, размит във вода. Накрая добавих и виното за аромат. Получи се много вкусно!

Коментари