ЛОКУМКИ ПО БАБИНА РЕЦЕПТА


Необходими продукти:
1/2 ч.ч.свинска мас
около 500 г брашно
локум,орехи
пудра захар за поръсване

Тествах тестото за кифлички, подходящо е и за локумки, но стандартните бабини локумки са със свинска мас и стават по-пръхкави.
Това е рецептата на свекърва ми. Много е лесна за приготвяне, най-важното е да сложите повече локум и по-голямо парче орех във всяка локумка :)
Смесвате олиото и маста, прибавяте брашно, докато се получи хубаво тесто. От тестото откъсвате малки топчета, в средата слагате локум и ядка.
Печете на 200 градуса до златисто.
Като изстинат, поръсвате с пудра захар.
По-трудният вариант е да разточите тестото и да направите локумките с друга форма- например като нарежете триъгълничета и ги навиете на руло. Въпрос на време и желание.

Зная и още една рецепта, която е с 1 ч.ч. кисело мляко, в която се разтваря 1 ч.л. хлебна сода, останалите продукти са същите.

Коментари