Картофени кюфтета


Необходими продукти:
сварени и пасирани картофи
1 глава лук
сирене
1 яйце
подправки-черен пипер, чубрица
брашно за паниране
кисело мляко
Картофените кюфтета са от "неполезните храни", тъй като се пържат и обикновено стават по-мазни. Въпреки това аз ги харесвам и понякога си ги приготвям за обяд или вечеря.
Правят се лесно - сварявате картофите и ги пасирате. Към пюрето прибавяте сирене, 1 яйце,ситно нарязан лук, подправките. След това правите топки, които панирате в брашно и сплесквате отстрани преди пържене.
Важно е да пържите кюфтенцата в силно сгорещено олио, да не обръщате преди да се зачерви от едната страна, защото може да се разпадне в тигана. Много е важно при изваждането на готовото картофено кюфте да го сложите върху салфетка, за да попие излишната мазнина.
Втората хитринка, за да не ви е мазна храната, е да консумирате кюфтенцата с кисело мляко. То подобрява вкуса им освен всичко...

Коментари