Сладкиш с кроасани


Необходими продукти:
кроасани - броят им зависи от размера на тавичката, нарязани на тънки парчета
200 г прясно мляко
2 яйца
ванилия
100 г захар, 3 супени лъжици захар за карамелизиране
Това със сигурност е най-лесният сладкиш за правене. Може да използвате и изсъхнал козунак, вместо кроасани.
Разбивате яйцата със захарта. Прибавяте ванилията и прясното мляко. Карамелизирате 3 супени лъжици захар и течността изливате на дъното на тавата, в която ще печете. Върху карамела слагате резените кроасани. Покривате ги с яйчено-млечната смес. Печете на водна баня, в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 минути. Кремът, който се получава, е като крем карамел.
След изпичане, обръщате сладкиша наопаки, така че кроасаните да останат отдолу, а карамелената коричка - отгоре.
Става много лек и вкусен сладсиш.
Ако харесвате в сладкишите да има повече крем, направете двойната доза на крема, която аз намалих в тази рецепта, а именно - 3 яйца, 200 г захар, 500 мл прясно мляко.

Коментари