Необходими продукти:
1 пакетче масло от 125 грама
1 ч.ч захар
3 големи яйца
2 пак. ванилия
4-5 капки есенция (аз сложих конячена)
щипка сол
1 бакпулвер
1/2 ч.л хлебна сода
300 г брашно
200 мл прясно мляко
100 г шоколад
1 с.л какао на прах
Разбъркайте маслото със захарта, най-добре с миксер или кухненски робот. Прибавете яйцата, млякото, брашното, което сме смесили с ванилия, сол, сода и бакпулвер, капките есенция. Накрая и брашното.
Нарежете ситно шоколада. В намаслена тавичка или форма за кекс изсипете половината от сместа, след това добавете равномерно парченцата шоколад и останалата част от сместа.
В формата, където сте разбърквали продуктите слагате какао и обирате количеството, което е останало по стените, тъй като ви е нужно съвсем малко, за да направите "какаови офхлювчета" като украса на повърхността на сместа.
Печете на 200 градуса, докато се надигне и хване коричка, след това намалявате фурната на 180 градуса.
По желание може да поръсите с пудра захар, тъй като отгоре се препича повече заради шоколада. Аз нямах вкъщи.
Кексът става много бързо и е мек, с хрупкава коричка. Аз леко се изложих, защото веднага след като го извадих от фурната тръгнахме на път, сложих го в найлонова торбичка преди да изстине и влоших качеството му. Но въпреки това всички, които го опитаха, го харесаха.
Коментари
Публикуване на коментар