Необходими продукти:
1/2 кг сварени картофи
150 г брашно
1 Яйце
индийско орехче,риган,мащерка,сол,ч. пипер
2 с.л. пармеджано
30 г масло
Това е гарнитура или топло предястие, което спокойно мога да нарека "картофени кюфтета по италиански". Има някакви разлики в начина на приготвяне, но на вкус много приличат на традиционните картофени кюфтета, които се приготвят и далеч по-лесно.
От картофите се прави пюре, прибавят се брашното, яйцето и подправките и се замесва тесто, което се точи. От тестото се правят малки квадратчета, които се пържат в силно нагорещено олио до златистокафяво. Стават хрупкави, ако не се покрият след приготвяне.
В традиционната рецепта ньоките се варят, докато изплуват в предварително завряла вода и след това се пържат, но то отнема време, а не видях разлика във вкуса на неварените и на варените. Затова пропускам варенето от моята рецепта.
Синът ми овкуси ньоките допълнително с майонеза. Въпрос на виждане...
Коментари
Публикуване на коментар