Това е любимото ми основно ястие. За съжаление мъжа ми не го харесва особено. Много е калорично, но е вкусно, вкусно!
Необходими продукти:
Пилешко месо - филе, нарязано на хапки.
500 г гъби
1 глава лук
1/2 кофичка сметана - около 200 г
Топено сирене - колкото прецените, но поне 100 г
Бяло вино
Подправки на вкус
По желание - кисели краставички
Мазнина за пържене, по възможност - масло
Първо запържете лука и гъбите. Когато те си пуснат вода и омекнат, прибавете нарязаното пилешко. Когато продуктите са в полуготов вид, сложете подправките, малко вино, сметаната и нарязаните на ситно парчета топено сирене. От сметаната и топеното сирене соса ще се сгъсти, не добавяйте вода. Ако слагате кисели краставички, те са последни, защото нямат нужда от топлинна обработка.
Необходими продукти:
Пилешко месо - филе, нарязано на хапки.
500 г гъби
1 глава лук
1/2 кофичка сметана - около 200 г
Топено сирене - колкото прецените, но поне 100 г
Бяло вино
Подправки на вкус
По желание - кисели краставички
Мазнина за пържене, по възможност - масло
Първо запържете лука и гъбите. Когато те си пуснат вода и омекнат, прибавете нарязаното пилешко. Когато продуктите са в полуготов вид, сложете подправките, малко вино, сметаната и нарязаните на ситно парчета топено сирене. От сметаната и топеното сирене соса ще се сгъсти, не добавяйте вода. Ако слагате кисели краставички, те са последни, защото нямат нужда от топлинна обработка.
Коментари
Публикуване на коментар