Тайната на тези шишчета е само в декорацията. Видях този начин на поднасяне на официална вечеря в Гранд хотел Варна и много бях впечатлена.
Самите шишчета се приготвят по традиционния начин- месото трябва да престои в марината няколко часа, след това се редуват зеленчуци и месо. След като шишчетата се опекат на скарата, нареждате по 3 или 5 в чиния под формата на пирамида, като в основата на всяка клечка има парче ябълка, както и горе, където шишчетата се събират.
В основата на върха може да сложите сос за топене, а отстрани да добавите 4 вида салати - така беше поднесено на официалната вечеря.
Идеята е хитра, затова добавих тази рецепта в блога.
Поднасяйте внимателно, защото пирамидата лесно се разпада при носене:)
Коментари
Публикуване на коментар