Необходими продукти:
4 яйца
200 г захар
400 г брашно
1 бакпулвер
200 мл прясно мляко
100 мл растително олио
2-3 капки есенция коняк, ако нямате - ванилия
2 супени лъжици какао
За плънката:
200 г фъстъчено масло
100 мл прясно мляко
по желание - пудра захар за поръсване отгоре
Ако обичате фъстъчено масло, това е вашия сладкиш. На мен, признавам си, не ми е любимо, предпочитам шоколад!
Правите кекс по обичайния начин - разбивате яйцата и захарта, прибавяте мазнината, млякото и накрая брашното, смесено с бакпулвера. Отделяте малка част - около 1/3, която смесвате с есенцията и какаото.
Отделно смесвате фъстъченото масло и млякото до еднородна смес.
В предварително намазнена тавичка изливате първата смес, след това фъстъчената смес, накрая какаовата.
Печете на 180 градуса около 50 минути. Вероятно горната част ще се препече преди кекса да е напълно готов, но не бързайте да го вадите от фурната, защото вътре ще е суров- грешка, която направих аз.
Фъстъчената плънка остава леко сурова, като крем, но останалата част от кекса трябва добре да се изпече.
Отгоре може да поръсите пудра захар по желание.
Коментари
Публикуване на коментар