Кекс с фъстъчено масло


Необходими продукти:
4 яйца
200 г захар
400 г брашно
1 бакпулвер
200 мл прясно мляко
100 мл растително олио
2-3 капки есенция коняк, ако нямате - ванилия
2 супени лъжици какао
За плънката:
200 г фъстъчено масло
100 мл прясно мляко
по желание - пудра захар за поръсване отгоре

Ако обичате фъстъчено масло, това е вашия сладкиш. На мен, признавам си, не ми е любимо, предпочитам шоколад!
Правите кекс по обичайния начин - разбивате яйцата и захарта, прибавяте мазнината, млякото и накрая брашното, смесено с бакпулвера. Отделяте малка част - около 1/3, която смесвате с есенцията и какаото.
Отделно смесвате фъстъченото масло и млякото до еднородна смес.
В предварително намазнена тавичка изливате първата смес, след това фъстъчената смес, накрая какаовата.
Печете на 180 градуса около 50 минути. Вероятно горната част ще се препече преди кекса да е напълно готов, но не бързайте да го вадите от фурната, защото вътре ще е суров- грешка, която направих аз.
Фъстъчената плънка остава леко сурова, като крем, но останалата част от кекса трябва добре да се изпече.
Отгоре може да поръсите пудра захар по желание.

Коментари