Пиле вретено


Необходими продукти:
Пилешко филе - според броя на порциите
Гъби
Лук
Топено сирене
Кисели краставички
Подправки на вкус - чубрица, сол, соев сос и др.

Предварително правите марината за пилешкото месо - по ваш вкус. Аз използвам соев сос и готова осолена подправка за пиле. След като филетата са престояли в нея, са готови за плънката. Тя се приготвя предварително- запържва се лук, задушават се гъбите и прибавят киселите краставички и топеното сирене.
Плънката се слага в средата на филето, то се завива и слага в предварително намаслена тавичка. Обикновено не се налага да се ползва конец за връзване. На дъното на тавичката се слагат 1-2 пръста вода, а ролцата се задушават под фолио в предваритолно загрята фурна. Малко преди поднасяне се настъргва кашкавал, по желание.
Един съвет - не оставяйте пилешкото непокрито във фурната, защото бързо изсъхва.

Коментари